Ristorante Sicilia to miejsce niepowtarzalne, które pozwoli Państwu przenieść się do pełnej słońca i pachnącej owocami morza Sycylii. Inspiracją do jej powstania była miłość do Italii i odkrywana, podczas wieloletnich podróży, wspaniała kuchnia włoska. Sycylia to wyspa wyjątkowa i pełna uroku. Podstawą tamtejszej kuchni są warzywa i owoce, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej. Obok powszechnie wykorzystywanych pomidorów bardzo cenione są również bakłażany oraz papryka. Na Sycylii znajdują się także największe obszary winnic w całych Włoszech, a najsłynniejsze tradycyjne wino Sycylii – stworzone przed dwoma wiekami – to Marsala. Jest szeroko wykorzystywane w wielu przepisach kulinarnych, a jego wersja vergine lub solera jest również znakomitym aperitifem.
Podstawą dobrej kuchni sycylijskiej są składniki. Muszą być dobrej jakości, oryginalne czyli wyprodukowane we Włoszech oraz – co najważniejsze – świeże.
Oczekiwania naszych Gości są dla nas najważniejsze, dlatego o jakość i przygotowanie potraw zadbają szefowie kuchni: Danilo Catalano – dyplomowany kucharz z regionu Catania na Sycylii oraz Mistrz Kuchni Krystian Szymaniewicz, który doświadczenie zawodowe zdobywał pracując w restauracjach włoskich m.in. w regionie Abruzzo, Toskania, Umbria, a w roku 2008 otworzył własną pizzerią Angolo dell pizza w Rzymie. Ich zamiłowanie do zawodu oraz pasja do gotowania stanowią dla Państwa gwarancję niezapomnianych doznań kulinarnych i miłych chwil spędzonych w naszej restauracji.
Ristorante Sicilia – cząstka Sycylii w samym centrum Rzeszowa.
Benvenuti!!!!
Brak informacji o atrybutach lokalu